Klimatizace v systémce 1902

Tak se to podařilo. Konečně mají vývojáři a technika komfortní teplotní podmínky pro svou práci. Díky všem (R. Čáp, M. Vavřín a další) za pomoc.

Přínosy instalace klimatizace do systémové laboratoře

V srpnu došlo k významnému kroku směrem k zlepšení pracovních podmínek v systémové laboratoři č. 1902, konkrétně k přesunu serverů do oddělené místnosti a následné instalaci klimatizace do místnosti serverů a místnosti určenou pro vývojáře. Tento krok nejenže zlepšuje aktuální provozní podmínky serverů, upravuje teplotní komfort pro vývojáře, ale také připravuje laboratoř na možnou budoucí rekonstrukci, která z ní může učinit vysoce funkční prostor nejen pro potřeby vývojářů, ale i prostor typu showroom pro prezentaci našich technologií zákazníkům či pro potřeby presentace firmy při náboru.

Zajištění optimálních provozních podmínek

Serverová zařízení jsou náročná na provoz z hlediska chlazení. Při provozu generují velké množství tepla, které může negativně ovlivnit jejich výkon a životnost. Přesun serverů do nové místnosti a instalace klimatizace tak představují klíčový krok k zajištění jejich optimálních provozních podmínek. Udržování stabilní teploty pomocí klimatizace přispívá k:

  • Prodloužení životnosti zařízení: Snížením rizika přehřátí se prodlužuje životnost serverů a dalších kritických zařízení.
  • Stabilnímu výkonu: Servery pracují efektivněji při stabilní teplotě, což minimalizuje riziko výpadků a zajišťuje plynulý provoz.
  • Úspoře energie: Optimalizace chladicího systému přispívá k celkovému snížení energetické náročnosti laboratoře.

Vzhledem k faktu, že servery obsahují výkonné ventilátory, došlo přemístěním k výraznému omezení hluku v prostorách pro vývojáře.

Připravenost na možnou budoucí rekonstrukci

Přesun serverů a instalace klimatizace mohou být prvním krokem k možné kompletní rekonstrukci laboratoře. Cílem rekonstrukce je přeměnit současný prostor na moderní multifunkční zázemí, které bude sloužit nejen jako systémová laboratoř, tedy místo pro vývoj a testování nových technologií, ale zároveň jako showroom pro naše zákazníky a partnery.

Vytvoření ideálního pracovního prostředí pro vývojáře

Jedním z hlavních cílů možné budoucí rekonstrukce bude vytvoření komfortního pracovního prostředí pro vývojáře. Právě instalovaná klimatizace může být prvním krokem k dosažení optimálního prostředí pro práci.

Showroom pro prezentaci technologií

Po budoucí rekonstrukci může laboratoř sloužit také jako showroom, kde budeme prezentovat naše technologie a řešení zákazníkům a partnerům. To je ale už jiný příběh.

Závěr

Instalace klimatizace v systémové laboratoři je důležitým krokem nejen pro zajištění spolehlivého provozu našich serverů, ale především výrazně pomáhá zlepšit pracovní podmínky vývojových týmů, které v tomto prostoru tráví významnou část své pracovní doby. Díky všem, kteří aktivitu podpořili a přispěli k její úspěšné realizaci.